Bitcoin-prijs naar nul, zegt grote belegger

Jim Rogers, een legendarische investeerder, zegt dat de Bitcoin-prijs op nul zal komen te staan als gevolg van het feit dat de nationale overheden zich er aan vastklampen.
Rogers zei dat BTC en andere „virtuele valuta’s buiten de invloed van de overheid“ niet zullen mogen overleven.

Bitcoin-prijs te vernietigen?

Tegen het Japanse Aera punt zei Rogers: „Als de cryptocurrency als echt geld slaagt, in plaats van het onderwerp van gokken zoals nu, zal de regering de cryptocurrency illegaal maken en elimineren„.

Om eerlijk te zijn, Jim Rogers heeft een punt. Regeringen zullen waarschijnlijk niet de controle over hun financiële infrastructuur afstaan aan iets dat buiten hun bereik ligt.

Rogers ging verder met te zeggen dat regeringen voorstander zijn van Bitcoin Era zolang genoemde regeringen dergelijke digitale fondsen creëren en controleren.

Hij legt uit: „De overheid houdt van elektronisch geld. Want met elektronisch geld kun je bijhouden wanneer, waar en wie welk bedrag heeft uitgegeven. Overheden zullen meer controle hebben over mensen door middel van elektronisch geld.

Rogers voegde eraan toe, „De overheid wil alles weten. Controleerbaar elektronisch geld zal overleven, en virtuele valuta’s buiten de invloed van de overheid zullen worden gewist.

Sommige landen, zoals India, zijn al tegen de cryptocrisis in gegaan. China werkt aan het creëren van een eigen digitale munt, en andere landen volgen dit voorbeeld.

Belangrijke investeerder

Hoewel het gemakkelijk is om de standpunten van Jim Rogers af te doen als die van de oude garde in de financiële wereld, heeft hij een opmerkelijke staat van dienst.

Hij was de oprichter van de Rogers International Commodities Index (RICI) en mede-oprichter van het Quantum Fund en Soros Fund Management. In de loop van zijn financiële carrière heeft hij een totale nettowaarde van 300 miljoen dollar [437 miljoen dollar] opgebouwd. De Japanse media merkt hem op als een van de „drie grote beleggers in de wereld“.

Vanwege de manier waarop Jim Rogers gelooft dat nationale regeringen tegen cryptocrisis zullen werken, verwacht hij dat de Bitcoin-prijs uiteindelijk op nul zal uitkomen.

Hij zegt: „Ik geloof dat de virtuele valuta die door bitcoin wordt vertegenwoordigd, zal dalen en uiteindelijk nul zal worden. Dit is een duidelijke bel en ik weet niet wat de juiste prijs is. Virtuele valuta is geen beleggingsdoel. Het is gewoon gokken.

Hopelijk zal zijn Bitcoin-prijsvoorspelling fout blijken te zijn. Een van de redenen waarom velen opgewonden zijn over cryptocurrency is dat het buiten de controle van overheidsmanipulatie ligt. Er is echter nieuws dat de overheid nu al bezig is om deze digitale munt in handen te krijgen, vooral nu de economieën op het hoogtepunt van COVID-19 afbrokkelen.

Related Post