Ryde Car-Pooling-app i Singapore lägger till Bitcoin-betalningssupport via en integrerad plånbok

Singapore binder med USA för största möjliga kryptobörsen.

Ryde, en populär bilpoolstjänst i Singapore, har blivit den första applikationen i sitt slag som erbjuder bitcoin-betalningssupport

I sitt tillkännagivande på onsdag hävdade att Ryde-användare skulle kunna sätta in eller fylla upp till 899 dollar i den singapanska dollarn, vilket skulle konvertera till det ursprungliga Rydecoin utan några konverterings- eller transaktionskostnader. Företaget hävdade också att det är den enda app som gör det möjligt för kunder att betala i Bitcoin från den inhemska e-plånboken.

Terence Zou, vd för Ryde, hävdade att lägga till betalningsstöd för Bitcoin Revolution var en förlängd process och det var bara en tidsfråga innan det fick till. Han nämnde också att de hade sett en betydande ökning i transaktionsvolymen, vilket var ett av de kritiska skälen bakom att lägga till Bitcoin-betalningssupport. Han förklarade:

„Jag har tittat på utvecklingen i det här rymden, och alltmer är jag uppriktig över utsikterna för cryptocurrency och dess användning.“

Ryde kan vara den första bilfrågestjänsten som lägger till en Bitcoin-betalningsfunktion från deras e-plånbok. Men den Fold App var den första bilen-pooling tjänst att införa Bitcoin som mikrobetalningar via blixtnätet. Det gjorde det möjligt för användare att betala för åkatturer i Bitcoin genom en integration. Ryde å andra sidan möjliggör bitcoin-betalningar från appens ursprungliga plånbok.

COVID-19 Spelade en viktig roll i att rulla ut Bitcoin-betalningar med Ryde
Ryde började arbeta med en Bitcoin-betalningsintegration till sin ursprungliga plånbok-app redan 2019 när nästan 60% av den Singaporeanska befolkningen fortfarande var beroende av kontanttransaktioner.

Men utbrottet av COVID-19 hjälpte bilpooling- tjänsten att påskynda sin Bitcoin-betalningsintegration eftersom människor började undvika kontanttransaktioner i rädsla för att få viruset vilket resulterade i hög efterfrågan på kontantlösa transaktioner.

Ryde utnyttjade möjligheten och påskyndade utvecklingen. Och det beslutet verkar ha lönat sig när företaget tillkännagav bitcoin-betalningsintegrationen på onsdag.

Singaporas regering försöker hårt locka kryptoföretag till landet

Singapore, som anses vara bland de mest kryptovänliga länderna, vilket framgår av det faktum att det är bundet med USA för tredje plats för det högsta antalet kryptobörser enligt en ny rapport släppt av Crystal Analytics.

Zou nämnde emellertid att singaporeer har tillgång till bitcoin men genom begränsade utbyten och uttagsautomater, och det är fortfarande inte allmänt accepterat av köpmän över hela landet.

Regeringen försöker ändra det genom bättre bestämmelser, den ändrade nyligen sin betaltjänstlag 2019 , där den tillät framträdande utbyten som Coinbase att operera i landet under en viss period. Ändringarna trädde i kraft från januari i år.

Related Post